RUANG IKLAN...

Halaman Lain

Followers

Sign In

Monday, December 19, 2011

Mengilatkan Barangan Kaca Atau Kristal

*Lycious* xoxo


Okay!
The very First Entry for Tips!

Hehehe~

Pernah hadapi situasi bila korang beli barangan berkaca atau kristal, barangan tu agak berhabuk, kelabu, dan nampak kurangggggg menarik?
Selalunya ramai jugak yang berpendapat, beli barangan2 macam ni kena beli tenpat yang mahal je.. kalau tak, barang tu tak cantik, tak berkilat dan sebagainya..

JANGAN!
Andaian macam tu sangat salah!
Even korang beli yang murah pun, barang tersebut akan nampak mahal berkilau jika korang tau cara yang betul untuk kilatkan barang tu..

OKAY OKAY!

Ni TIPS nya..
...................................................................................................................................................................
1_ Ambil baldi kosong, isikan dengan air yang dicampur dengan CUKA, tak perlu lah tuang sebotol cuka,.. Sikit je pun dah memadai dan campur dengan sabun serbuk sikittttttt.. 

2_ Rendamlah dalam setengah jam ke barangan kaca tu di dalam baldi..

3_ Lepas tu, tak perlu bilas dengan air bersih lagi, yang perlu anda buat, cuma toskan sahaja barangan tu sehingga ia kering sendiri..


....................................................................................
PERINGATAN...

JANGAN! Rendam dan basuh barangan tu dengan air sabun SAHAJA, Sebab ia akan buat kilatan kaca tu semakin pudar.

Okay!
Simple tips yang dapat saya kongsikan bersama korang semua!

Hope you guys like it okay!

p/s: I would be soo happy, if you could leave comment after you have try this tips, and give your feedbacks! THANK YOU!

No comments:

COPYRIGHT 100% BY ERYN EDRINA UNLESS BEING TOLD, NO COPY CAT!